Dags att isolera dina snedtak

      Kommentarer inaktiverade för Dags att isolera dina snedtak

Jag byggde ut huset på längden förra hösten och det gav mig ungefär fyra meter nytt tak. I det ursprungliga huset var väl isoleringen inte så mycket att hänga i julgranen, men när jag ändå byggde nytt så kunde jag lika gärna göra det ordentligt. Och med uppvärmningskostnader som får plånboken att gråta ville jag att det skulle bli så bra som möjligt.

Det finns proffs inom allt, även inom isolerade snedtak

Jag bor strax utanför Borås och i närheten finns några av dessa proffs. Jag kom i kontakt med ett företag i Sjömarken som är proffs på att isolera vind med snedtak. En sak som gjorde det enkelt för mig var att det var alldeles nytt. De kom och reglade upp  med regler och plastduk. Sedan fyllde de bara de olik a facken med isoleringsmaterial. Som de pumpar upp genom en stor slang. Otroligt snabbt och smidigt. Och det fyller ut alla små vinklar och vrår så det blir ordentligt tätt. Nu är det bara resten av huset som skall få isolering i snedtaken, men det får ta sin tid, för hela vinden är full av gammal bråte som är bra att ha. Men när det rensats ut, då  är de välkomna tillbaka med sin plastduk och sin slang med lösull.

Inte bara tak mår bra av isolering

Det är ju inte bara snedtak som kan isoleras med lösull. Hade jag byggt ett nytt hus idag hade jag funderat på att ha det i mina ytterväggar också. Och troligen i golvet med, det hade varit underbart utan det olustiga tjuvdraget som kommer ibland. Nu hoppas vi bara att uppvärmningskostnaderna kommer att gå åt rätt håll.