Jakt- och fritidskläder

      Kommentarer inaktiverade för Jakt- och fritidskläder

När det gäller jakt- och fritidskläder så finns det ett ganska stort urval nu för tiden bara jämfört med för cirka 10-15 år sedan. Jag vet av personlig erfarenhet då jag själv sökte mycket efter fram för allt riktigt bra friluftsbyxor i damstorlek. Det verkade rent ut sagt omöjligt att försöka finna några för kanske 20 år sedan och tillbaka ännu längre. Vet faktiskt inte ens om det kallades för friluftsbyxor då, jag fick söka mig till jaktavdelningen ofta om jag ville köpa ett par bra byxor i Gore Tex men då fanns det nästan bara i herr storlek och jag fick prova alla typer av byxor som fanns bara för att ofta konstatera att inga passade min kropp.

Modernt med fritidskläder

Som tur är har marknaden ändrats och numera finns det otroligt mycket bland just fritidskläder att välja bland. Flera företag har specialiserat sig på fritidskläder och vuxit mycket i takt med utvecklingen av e-handeln, vilket så klart gynnar oss konsumenter, det är också väldigt mycket lättare att jämföra priser på nätet. Revolution Race är en otroligt bra referens till detta då det gick extremt fort från starten till att till och med bli börsnoterade. Dom har också ett väldigt stort och bra anpassat utbud av sina fritidskläder, kanske nästa kategori blir jaktkläder?

Jakt- och fritidskläder detsamma?

Själv tycker jag att jakt- och fritidskläder har börjat att långsamt gå ihop med varandra, snart går det knappt att skilja på vad som är jaktkläder och vad som är fritidskläder fast det är ju ändå ganska bra. Varför göra extra kläder i mindre skala om det går att tillverka kläder för en större kategori? Eller så kanske det bara är vi som letar efter fritidskläder som tycker att det går precis lika bra med vissa jaktkläder och inte tvärtom. Jag tror kanske att jägare vill ha lite mer exklusivt för just jakt.